Donderdag 30 mei - Hikimo Demo Masterclass - Herent-Leuven

Ontdek de vrijheid van blootvoets lopen

Home > Blog > Ontdek de vrijheid van blootvoets lopen

Onze voeten worden vaak vergeten, terwijl ze dag in dag uit ons hele gewicht dragen. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat worden ze vaak opgesloten in schoenen, sokken of pantoffels, soms in strakke hakken of dikke zolen. En als ze pijn doen, proberen we het op te lossen met steunzolen of extra demping. Het is tijd om onze voeten meer vrijheid te gunnen, zodat ze beter kunnen ademen en zichzelf kunnen herstellen. 

Stel je eens voor:

Je loopt blootvoets in de natuur

en voelt hoe het natte gras je voeten masseert.

Het doet meer dan je denkt.  

Onderzoeken tonen aan dat blootsvoets lopen een positief effect heeft op ons lichaam en onze geest. Hier zijn enkele voordelen van blootsvoets lopen: 

Blootsvoets lopen in een natuurlijke omgeving vermindert stress en bevordert een gevoel van kalmte en verbondenheid met de natuur. Ervaar het als een vorm van mindfulness, waardoor je meer in het moment blijft en stress beter kunt hanteren.  

Onderzoek heeft aangetoond dat blootsvoets lopen (ook wel 'gronden' genoemd) kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de slaap. Door rechtstreeks contact met de aarde kunnen negatief geladen elektronen worden geabsorbeerd, wat de stroming van rode bloedcellen verbetert en samenklontering voorkomt. 

Regelmatig blootsvoets lopen draagt bij aan het ontwikkelen van sterkere en flexibelere voeten. Dit kan platvoeten en andere voetproblemen verminderen, vooral bij kinderen in de groei. 

Lopen op blote voeten stimuleert een meer natuurlijke loopstijl, waarbij de druk op de hiel en enkel wordt verminderd en het evenwicht verbetert. Dit draagt bij aan een gezonde lichaamshouding en kan het risico op blessures verminderen. 

Het is dus tijd om onze voeten te bevrijden en de voordelen van blootsvoets lopen te omarmen. Laat deze zomer je voeten genieten van de verfrissende sensatie van het directe contact met de aarde. 

19/04/2024 - Lichaam, Beweging

© 2024 Hikimo - Tine De Valck - BTW BE 0784 370 407 - Bergenstraat 6, 8020 Ruddervoorde
Tel 0484 66 28 61 - info@hikimo.be - winkelmand - voorwaarden - nieuwsbrief - sitemap - privacy policy - cookie policy