Donderdag 30 mei - Hikimo Demo Masterclass - Herent-Leuven

Waarom zoveel mensen voetklachten ervaren?

Home > Blog > Waarom zoveel mensen voetklachten ervaren?

Ingrid, 53 jaar is kapster en vraagt een consultatie in Voetzaam. Zij is doorverwezen door een marktkraamster die opnieuw stevig op haar voet, pijnvrij haar werk kan uitvoeren. Ingrid draagt steunzolen doch ondervindt dat haar hallux valgus (met vergroeiing grote teen) erger wordt, ook pijnlijk.

Binnen de visie van Hikimo gaan we samen op verkenning welke mede de oorzaken kunnen zijn. We bekijken dit vanuit fysiek oogpunt doch brengen ook heel wat inzichten aanbod die eerder biochemisch of mentaal en emotioneel een invloed hebben.

In deze blog verken ik graag de fysieke component. Het valt mij op dat onze voeten, bij jong en oud nog weinig voetbogen heeft. Een voetboog herkennen wij aan de binnenkant van de voet. Als die er nog is kan je enkele vingers onder het gewelf steken tussen de grote teen en de hiel. Wij zijn weinig geïnformeerd over onze voeten. Een voet heeft drie à vier voetbogen, in theorie.

Ik start de consultatie altijd met informatie geven hoe het er fysiek beter zou kunnen uitzien, in onze voeten. De meeste klanten steken zich weg achter de wetenschap dat het erfelijk is. Dit klopt helemaal, doch hoe en waar is de erfelijke klacht ontstaan? We zijn altijd wijsgemaakt dat we het slachtoffer zijn van onze eigen genen. Dat welke ziekte er ook in je familie voorkomt, jij er ook onder lijdt. Dit is niet helemaal waar. Nieuwe wetenschap toont aan dat je genen je leven niet bepalen, JIJ bepaalt je leven. 

In de geschiedenis heeft de mens zijn looppatroon drastisch veranderd. Dit houdt in dat we onze voeten niet meer gebruiken waarvoor ze eigenlijk bestemd waren. Het nieuwe looppatroon liep samen met het ontstaan van de schoenen die onze voeten beschermen. De mindere activatie van de voeten doorheen de geschiedenis en generaties is uitgemond in een vrij passieve voet die meer en meer verlangt naar comfort. Herkenbaar?

25/11/2022 - Lichaam

© 2024 Hikimo - Tine De Valck - BTW BE 0784 370 407 - Bergenstraat 6, 8020 Ruddervoorde
Tel 0484 66 28 61 - info@hikimo.be - winkelmand - voorwaarden - nieuwsbrief - sitemap - privacy policy - cookie policy